7 vinkkiä hyvän blogiartikkelin luomiseen

Hyvän blogiartikkelin kirjoittaminen ei juuri eroa muidenkaan tekstien kirjoittamisesta. Tässä ideoita, kuinka saat aikaiseksi hyvän ja kokonaisen blogikirjoituksen.

1) Aloita suunnittelu jo edellisenä päivänä. Mieti mistä aiot kirjoittaa ja nuku yön yli ennen kirjoittamista. Näin artikkeli syntyy osittain automaattisesti mielesi käsitellessä sitä alitajuisesti.

2) Käytä hukka-aikaa ajatteluun. Jos esim. lenkkeilet tai kuljet bussilla, käytössäsi on hyvää aikaa, jolloin voit keskittyä vain ajatteluun. Voit miettiä kirjoituksesi ydinkohtia ja punaista lankaa.

Hyvän artikkelin kirjoittaminen

Voit kirjoittaa tekstisi luonnoksen myös käsin vaikkapa puistossa.

3) Kokeile kirjoittaa ilman netissä oloa. Näin saat rauhan sähköposteilta ja kiusaukselta tarkistaa Facebook-tapahtumia kesken kirjoittamisen. Näin pystyt keskittymään kirjoittamiseen täysillä. Voit käyttää tekstinkäsittelyohjelmaa ja tuoda tekstin sieltä blogiisi, kun se on valmis.

4) Hyödynnä taustamusiikkia. Joillakin ihmisillä musiikki helpottaa flow-tilaan pääsemistä. Tässä tilassa ajatuksesi virtaavat sulavasti ja nautit työskentelystä. Kokeile rohkeasti erilaisia musiikkityylejä.

5) Aseta itsellesi aikaraja. Usein vaikein vaihe kirjoittamisessa on alkuun pääseminen. Kun asetat itsellesi aikarajan, johon mennessä tekstin pitää olla valmis, luot alitajuisesti tunteen kiirellisyydestä ja tärkeydestä, mikä auttaa alkuun pääsemisessä.

6) Kirjota muokkaamatta tekstiä. Älä ole liian nirso kirjoittamasi tekstin suhteen. Kirjoita vapaasti äläkä tarraudu yksityiskohtiin. Jätä muokkaaminen ja sanamuotojen hiominen myöhemmälle.

7) Kun luonnos on valmis. Käy se uudestaan läpi, korjaa kirjoitusvirheet ja kielioppi, muokkaa ja viimeistele tarvittavat kohdat. Tässä vaiheessa artikkeeliin on hyvä lisätä myös mahdolliset kuvat ja linkit.

Kun olet tyytyväinen, julkaise kirjoituksesi!

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi